, , ,

Kiss Judit (Anticia) – Snack time, Kulcstartó

2000 Ft

Kívánságlistához adom

„Snack time”, Kétoldalas Akril Kulcstartó Kétrészes (⌀ 63 mm)

– Tessék, a kedvence, makaron!
– Köszönöm. Cserébe kostóld meg a szakács legújabb receptjét: pizza!
– Nem köszö–! Mfff~

A macaron mandula lisztből készült édesség. Az eredeti recept velencei, de Medici Katalin házasságával átkerült Franciaországba. Igazán a francia forradalom idején két karmelita apáca (“Makaron Nővérek”) révén lett népszerű, akik a francia forradalom idején makaron készítéssel fizettek szállásukért. Mai formáját a két korong közötti krémréteggel az 1850-es években érte el.

A pizza, nápolyi eredetű, a mai közismert olasz konyha népszerű alapételei közé tartozik. Ám eredetileg a szegények ételének számított, amolyan “street food” volt. Csak az 1700-as évek végén kezdték paradicsomos alapszósszal készíteni, és – mint a legtöbb mai olasz konyha étele – csak az 1800-as évek végére vált igazán népszerűvé.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kiss Judit (Anticia) – Snack time, Kulcstartó” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Cart
Your cart is currently empty.