Bemutatkozás

A 5Panels 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy fiatal magyar művészeknek biztosítson online és nyomtatott megjelenési lehetőséget.

Felismertük az akkori magyar hobbi alkotók helyzetét: nyomtatásban való megjelenésre mindössze szerzői kiadványok keretében van lehetőség, amit nem mindenki tud finanszírozni magának. Ráadásul az ilyen kiadványok iránti szűk kereslet sem biztos, hogy indokolja a nyomtatásos megjelenést. Így jött az ötlet: ahelyett, hogy külön-külön egyesével adjuk ki és próbáljuk eljuttatni az emberekhez a munkáinkat, inkább alkotókörbe tömörülünk. A kezdeti online megjelenés helyett idővel egyre inkább a nyomtatott kiadványokra koncentráltunk, amikben most már több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Alkotóink és kiadványaink között igen sok stílus megtalálható. Kaland, dráma, gyerekképregény, vagy akár horror. Reméljük ön is talál olyat, ami elnyeri tetszését!

Alkotók

Pádár Ádám

Ádám a 5panels egyik alapító tagja. Négyéves kora óta gyűjt képregényeket és azóta foglalkoztatja hogyan tudna érdekes, izgalmas történeteket kitalálni. Hobbiból saját maga és mások szórakoztatására ír és rajzol képregényeket. Legismertebb művei a Molnár Gáborral közösen készített A Munka Gyümölcse, valamint a Szebeni Péterrel közös horrorkötete, a Céltalan. A Busók című képregénysorozat is az ő fejéből pattant ki. Sokszor visszatérő motívum nála a kutya, mivel családja agarak tenyésztésével és versenyeztetésével foglalkozik, ő pedig hétéves kora óta agarak közt nőtt fel. Kedvenc étele a paradicsomleves.

Szebeni Péter

Péter a 5Panels alkotócsoport vezetője és kiadója. Eddigi leghíresebb munkái a 2019-ben megjelent Pádár Ádámmal közösen írt Céltalan, valamint az önéletrajzi ihletésű kamaradráma képregénye, a Testvérek. Habár többségében felnőtteknek szóló munkákon dolgozik, 2022-ben megjelent egy általa illusztrált verses mesekönyv Alszik a dzsungel címen. Jelenleg A Karom rendje című ifjúsági képregényt rajzolja, amit újra állandó tettestársával, Pádár Ádámmal írnak. Hobbija a futás és a cosplay, sokszor saját képregényei karaktereinek öltözik be.

Koska Zoltán

Zoltán leginkább önéletrajzi ihletésű képregényeivel, a Firka Comics és az Új képregények sorozattal ismertté vált alkotó. A nagy Csé című kötetével a hazai képregényes világban hírhedt, a médiumot az irodalmi adaptációkra kárhoztató Cs. Horváth Tibor forgatókönyvíró életébe enged bepillantást. Legutóbbi munkája, a Lyolyabi és Rizmiráng egy felszabadítóan kötetlen kaland, melynek két kislány a főszereplője. Jellegzetes, lendületes rajzstílusával könnyen felismerhetőek munkái. Képregények készítése mellett nem szeretne leszokni a képregények olvasásáról sem.

Molnár Gábor

Gábor a 5Panels egyik alapítója, háromszoros Alfabéta-díjas alkotó. A japán Coamix szervezte nemzetközi manga pályázat, a Silent Manga Audition négyszeresen díjazott művésze, 2018-tól a kiadó tehetségkutató programjának master class tagja. Rövid képregényeinek többsége a 5Panels antológiáiban és az Epicline magazinban jelent meg. Eddigi munkáira elsősorban az állatvilág, a japán vizuális média és a magyar folklór volt nagy hatással. Vegyesen dolgozik digitális és hagyományos technikákkal, utóbbiak közül a tus, mártogatós toll és screen-tone a kedvenc kombinációja.

Kiss Judit

Judit szabadúszó illusztrátor és képregényrajzoló. Gyerekkora óta szeret rajzolni. Még édesanyja fertőzte meg öltöztetőbabákkal, amiket neki és testvéreinek rajzolt, majd mikor már nem ért rá, a gyerekek nekiálltak maguk megrajzolni a sajátjaikat. Mindenben a történetet keresi: egy adott kép vagy képszekvencia mit mond a szereplőkről. Legjobban a karakterek motivációi, érzelmei érdeklik, erre fókuszál rajzoláskor. Visszatérő kedvenc témája a japán kultúra és mitológia. Első képregénye a Keretbe Zárt Világ című antológia 2. kötetében jelent meg. Legutóbb a CSKA, TYA és Hullámtörés antológiákban jelentek meg történetei, amiknek a szerkesztője is ő volt.

Halter András

András képzőművész, restaurátor, képregényrajzoló. A humor nála mindig inspiráló tényező. Gyűjti a filmes fényképezőgépeket, rutinszerűén kerüli a napi rutint, sokszor dalolgat félhangosan. Gyerekkora óta rajzol, főleg az Alfa magazinban megjelenő Asterix és Obelix kalandjai történetek inspirálták. Állandó vevője volt a Kockás újságnak, illetve a csak franciául megjelenő Pif színes magazinjainak. Ezek az alkotások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy képregényolvasóból képregényrajzolgatóvá is váljon. A karikatúrák és a valóságtól elvonatkoztatott, kissé groteszk grafikák azóta is részei az életének.

A kiadványinkat megvásárolhatod a webáruházunkban

Érdemes közvetlenül tőlünk vásárolni, hogy kedvezményes áron juthass hozzá a köteteinkhez

Shopping Cart
Cart
Your cart is currently empty.